[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” css=”.vc_custom_1524664845443{margin-bottom: 50px !important;}”][vc_column][rev_slider alias=”slide-01″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1524664949201{margin-bottom: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Plicatura Gastrică (Gastric Plication)

Plicatura gastrică (Gastric plication) este o operaţie bariatrică restrictivă. Capacitatea stomacului se micşorează prin plicaturarea lui cu ajutorul a două sau trei rânduri de cusături pe porţiunea verticală.

Prin această operaţie nu se taie stomacul, ci doar se “împătureşte” spre interiorul lui, micşorându-i astfel capacitatea. Ca urmare, pacientul va umple stomacul cu o cantitatea mult mai mică de mâncare, senzaţia de saţietate (de “sătul”) intervenind foarte repede.

Avantajele operaţiei:

  • Fiind o operaţie laparoscopică, recuperarea este foarte rapidă, durerile după operaţie sunt foarte reduse, întoarcerea în mediul familial şi la locul de muncă se face, deasemenea, foarte rapid, comparativ cu chirurgia clasică.
  • Este mai puţin invazivă decât celelalte operaţii bariatrice
  • Te ajută să pierzi o mare parte din excesul ponderal
  • Prin pierderea kilogramelor în exces se previne, amelioreză sau chiar tratează alte afecţiuni medicale ce sunt în strânsă legătură cu obezitate (diabetul zaharat de tip II, dislipidemia, hipertensiunea arterială, afecţiuni articulare, steatoza hepatică, etc)
  • Beneficiile estetice datorate pierderii surplusului de kilograme, reprezintă un alt mare avantaj.
  • Calitatea vieţii şi speranţa de viaţă sunt net îmbunătăţite

Sunt un candidat pentru această operaţie ?

Înainte de intervenţia chirurgicală, pacientul trebuie să urmeze o evaluare medicală complexă (analize de sânge, endoscopie digestivă superioară, ecografie abdominală, evaluarea funcţiei plămânilor şi a inimii, consult de anestezie şi chirurgical), evaluare specifică tuturor candidaţilor pentru orice operaţie bariatrică. În urma acestor investigaţii vom stabili ce operaţie este recomandată pentru fiecare caz în parte, individualizat.

Pentru mai multe detalii despre operaţiile bariatrice, programează-te la o consultaţie la Dr. Sorin Velici.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1525421461714{margin-top: 30px !important;margin-bottom: 20px !important;}”]

Formular de contact

[/vc_column_text]

Error: Contact form not found.

[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1525421433398{margin-bottom: 50px !important;}”][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=JgDlfRcL4dY” align=”center”][/vc_column][/vc_row]